Buitengewoon zeilen

Welkom bij Buitengewoon Zeilen:  “Wél zeilen, geen zorgen!”

Een gezellige dag, weekend of week varen en genieten van de sfeer op het water en aan boord van de “Rolling Stone”. De wind bepaalt onze koers en onze bestemming: een of meerdere van de vele havens aan het IJsselmeer, het Wad, het Markermeer of misschien wel de Noordzee.

U kunt de dag geheel naar eigen wens invullen, actief zeilend en het roer in eigen hand nemen of u laat u varen. Samen met uw familie,   vrienden / vriendinnen, collega’s, buren, relaties aan boord van de “Rolling Stone” en geniet van de wind en het water. De boot en de schipperse staan tot uw beschikking.

Boeken voor 2017? Dat kan alleen nog in de maanden oktober en november. Wees er snel bij!  Voor 2018 bent u natuurlijk ook van harte welkom aan boord!

Angst?

Vind je zeilen eng? Je durft niet, maar wilt eigenlijk wel? Stap bij me aan boord en ervaar dat je het zeilen zelf onder controle hebt, waardoor het een stuk minder angstig is. Menigeen ging je voor en hebben onvergetelijke en positieve ervaringen. “Bij jou voel ik me veilig aan boord”. “Je hoeft helemaal niet zo schuin te gaan” en “Ik snap nu dat we niet omslaan” etc. zijn uitspraken van gasten die ik aan boord heb gehad.
Bel me en we komen samen zeilend een stuk verder!

Zeil ontspannen = Buitengewoon Zeilen.

 DSC_5776

 

De schipperse.

Miloe, de schipperse, deelt graag ervaringen met u uit, laat u genieten van de natuur en het zeilen in een ontspannen sfeer. Ze zeilt samen met u/ met julie. Ze begeleidt u in het (leren) zeilen en eventueel kunt u zeilles krijgen. Menig oud wedstrijdzeiler weet ook de weg naar Buitengewoon Zeilen te vinden en samen zeilen we mooie tochten.

Palaver.

Na het palaver (het bespreken van de dag, de aspecten en het gebruik van het schip, de kajuit, het toilet, de kombuis, de veiligheid)  onder genot van koffie/ thee en wat lekkers,  gooien we de trossen los en kiezen we het ruime sop om lekker te zeilen en te genieten van een dag (de dagen) op het water aan boord van de “Rolling Stone”. Wél zeilen, geen zorgen!

DSC_0042

Miloe (1961) is een (zee)zeilster in hart en nieren. Ze heeft veel ervaring op de nationale en internationale wateren (Europa, USA, Midden Oosten, Thaise Golf) en bezit de nodige (zee)zeil diploma’s.  Miloe is een fervent solo zeilster, wat ze graag in haar vrije tijd doet. Miloe is lid van de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers, het Watersportverbond en de U.S. Sailing & Cruising Group. Ze verwelkomt u graag, al dan niet met uw gezelschap, aan boord.

Geniet van het gezellig en ontspannen (of juist fanatiek) zeilen en laat de dagelijkse beslommeringen achter u. Aan boord van de “Rolling Stone” gebeurt dat vanzelf!

Wij varen van woensdag t/m zondag, het hele jaar door.

Buitengewoon Zeilen is zeilen zonder zorgen!

Volg ons ook op  facebook icoon en  twitter-bird-white-on-blue  !

De boot: 

Zeilen met  de “Rolling Stone” is heerlijk en ontspannen. Het is een snel, zeewaardig en comfortabel schip. De “Rolling Stone” is een Beneteau First 325 en heeft haar vaste ligplaats in de Pekelharinghaven in Medemblik. Aan boord is plaats voor 5 gasten. Het schip staat tot uw beschikking en u kunt gebruik maken van de kajuit, de kombuis (met twee pits gasstel, oven, koelkast), het komaliewant (alle potten, pannen etc.) de kleine koelkast en het toilet.

De “Rolling Stone” is uitgerust met kompas, marifoon, plotter, log, dieptemeter, windmeter, gps, navtex,  veiigheidsvlot en voldoet aan alle veiligheidseisen. Voor elk bemanningslid een zwemvest met lifeline.

DSC_0532

 DSC_0316

Mogelijkheden: 

Ontspannen.
Een lekkere dag zeilen op het IJsselmeer. Meerdere dagen is natuurlijk ook mogelijk, dan zeilen we naar Texel of het Markermeer op. Misschien wel een rondje Noord Holland!Maar misschien wilt u wel ankeren onderweg en even zwemmen (als de watertemperatuur het toelaat).

Ornithologie.
Voor ornithologen hebben wij een tocht naar De Kreupel, een vogeleiland vier mijl uit de kust, waar u uw hart kunt ophalen.

Tandje meer?
Fanatiek zeilen (zeilen trimmen, nog meer snelheid uit de boot halen, koers houden, navigeren) is zeker een mogelijkheid. Of heeft u meer interesse in het manoeuvreren met het schip, of het onder zeil uw behendigheid vergroten? Het kan allemaal!

Eigen schip.
Miloe begeleidt u ook graag op uw eigen schip. Wilt u voor het eerst door de sluizen naar het Wad of bij IJmuiden de Noordzee op, dan is het fijn een ervaren schipperse aan boord uit te nodigen. Natuurlijk kunnen we samen de tocht voorbereiden, dat doet Miloe graag voor u.

Buitengewoon Zeilen is gewoon doen!

SONY DSC

LANGE AFSTAND ZWEMMEN:
De schipperse heeft ruime ervaring met het begeleiden van lange afstand zwemmers over het IJsselmeer. Wilt u zich voorbereiden op een (internationale) wedstrijd lange afstandzwemmen, wilt u trainen, dan bent u hier aan het juiste adres. Informeer gerust naar de mogelijkheden: trainen en kilometers maken op maat of een IJsselmeeroversteek. Misschien wilt u wel oefenen in het zwemmen in het donker of wilt u uw eigen tijd verbeteren!

U zorgt zelf voor uw begeleiding (de coach, uw eten en drinken e.d.).

20140802_151149_Havenweg

 

LEREN ZEILEN / MANOEVREREN / NACHTZEILEN / ANKEREN / BEGELEIDING AAN BOORD EIGEN SCHIP
Wilt u leren zeilen? Wilt u leren manoevreren op de motor? Wilt u uw behendigheid met uw schip verhogen? Wilt u begeleiding op uw eigen schip? Wilt u leren nachtzeilen? Wilt u leren ankeren? Wilt u leren op zeil aanleggen, afvaren, ankeren e.d.?  Wilt u begeleiding aan boord van uw eigen schip? Wilt u begeleiding tijdens het overvaren naar de U.K.? Dat kan allemaal. Aan boord van de “Rolling Stone” of op uw eigen schip.

ZELF GEEN SCHIP, MAAR WEL WILLEN ZEILEN?
Zelf geen schip (meer): hoe heerlijk is het om dan aan boord te stappen van de “Rolling Stone”een een dag of meerdere dagen te zeilen?!  U kunt zelf bepalen waar we heen zeilen, u kunt zelf het roer in de hand nemen en/of navigeren of u laat zich varen. Het schip en de schipperse staan tot uw beschikking. U stapt aan boord, geniet van een heerlijke dag op het water en van het zeilen. U heeft nu de mogelijkheid! Geen onderhoud, geen schoonmaken, geen stress. Buitengewoon heerlijk zeilen!

BORRELEN:
Na het zeilen is er nog tijd voor het borrelen, de zogenaamde ‘Aftersail”. Gezellig napraten, genieten van het rozig zijn, onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens het varen wordt er aan boord geen alcohol gedronken.

NOG MEER UITDAGING? Kom winterzeilen.
De meeste boten liggen in de winter op de kant. De “Rolling Stone” niet! We zeilen in elk weertype (behalve als de wind te hard is of er geen wind staat). Dus trek de warme kleren maar aan, haal het thermo ondergoed maar tevoorschijn en geniet van het winterse zeilen op het IJsselmeer. Het winterse licht en de leegte van het water geeft het zeilen een speciale sfeer. De winter daagt u uit om te zeilen! Daarna een heerlijk glas warme chocolademelk, met misschien een scheutje rum er in? De kachel in de kajuit snort heerlijk en maakt de kajuit tot een warme, gezellige plek voor de nazit.

DSC_0445

 Tijdens het zeilen: 

PALAVER:
U wordt aan boord verwelkomd met koffie/thee en wat lekkers erbij, houdt Miloe het palaver. We bespreken dan de dag, de aspecten en het gebruik van het schip, de kajuit, het toilet, de kombuis, de veiligheid).

VERTREK EN DE TOCHT: 
Na het palaver vertrekken we. We gooien de trossen los, waarbij u een handje kunt helpen, en varen de haven uit. Eenmaal op het IJsselmeer hijsen we de zeilen en dan is het tijd voor een heerlijk moment: de motor gaat uit! We zeilen en laten de wind onze koers bepalen. U kunt actief of passief meezeilen, net waar u zin in heeft.

CATERING:
De kajuit en de kombuis staan tot uw beschikking. U neemt zelf uw eten en drinken mee.  Zo houden we het budget laag! Als u aan boord stapt, staat de koffie / thee, met wat lekkers, voor u klaar.

Op aanvraag verzorgt de schipperse de catering. U kunt kiezen uit:

* “Buitengewoon Lekker”(lekkers voor bij de koffie/thee/tussendoor);

* “Buitengewoon Eten”: een heerlijke lunch (warm en koud);

* “Buitengewoon Aftersail”: heerlijke hapjes voor bij de borrel.

* “Buitengewoon Ontbijt”: Voor onze weekend gasten kunnen wij ook het ontbijt regelen, i.s.m. Ned 1671. Voor alle vier berekent  zij een meerprijs

Over de inhoud en prijzen van “Buitengewoon Lekker”, “Buitengewoon Eten” en “Buitengewoon Aftersail” zie “Catering”.

Na het zeilen reserveert Miloe graag voor u een tafeltje in een restaurant naar keuze (en voor elk budget).

ZELF MEENEMEN:
–          Passende kleding voor de tijd van het jaar en de weersvoorspelling

–          Schoenen met zachte, witte zolen

–          Warme trui

–          regenkleding

–          zwemkleding en handdoek

–          fototoestel / go pro

Aan boord liggen zwemvesten voor u klaar.

Mochten we in de gelegenheid zijn, en u wilt dat, dan kunnen we ankeren en zwemmen. De boot beschikt over een makkelijk toegankelijke zwemtrap.

Buitengewoon Zeilen is gewoon doen!