Buitengewoon Zwemmen

Buitengewoon Zeilen begeleidt met de “Rolling Stone” lange afstand zwemmers die het IJsselmeer willen overzwemmen of willen trainen.

Jij/ jullie geven het tempo aan, wij loodsen jullie. Coaching is ook mogelijk, bel: 0630005108.

IJsselmeeroversteek2

Voorbeelden van onze acties:

2017: We verwelkomen komend seizoen zwemmers uit Nederland en de U.K. Allen voor een IJsselmeeroversteek! De eerste boekingen voor een IJsselmeeroversteek zijn binnen. Let op!:

Boeken voor 2017 kan nu nog in de maanden september, oktober en november. Wees er snel bij! 

 

Zaterdag 8 augustus 2015 heeft Buitengewoon Zeilen weer de eer een zwemmer te mogen begeleiden die meedoet aan het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen (“de zwemmarathon”). De finish is in Medemblik, voor het café “Het Swarte Woifke” van “Mr. Zwemmarathon Himself” Jack Brakeboer! Ongeveer veertig jaar geleden begeleidde Miloe en haar vader Jack bij zijn eerste oversteek van Stavoren naar Medemblik en die traditie van het begeleiden van zwemmers zetten we met veel liefde voort, het is een eer dit te mogen doen!

Foto: De aankomst van Joost, de Koning Van Het IJsselmeer, in 2010. Hij finishte reglementair voor de 20e keer! Wij hadden de eer hem te mogen begeleiden :)

DSC_0227   DSC_0218DSC_0232 DSC_0234 DSC_0235 DSC_0238 DSC_0262 DSC_0292

 

“Stichting Kanjer Guusje”: 

In 2015 heeft Buitengewoon Zeilen, net als het jaar daarvoor met “Metakids”, een goed doel: “Stichting Kanjer Guusje”. Floor Weusthof en Pieter Busink zwommen op 1 augustus 2015 succesvol het IJsselmeer over van Stavoren naar Medemblik om geld op te halen voor “Stichting Kanjer Guusje”.  “Buitengewoon Zeilen” sponsorde dit initiatief door hen een extra dag te geven als uitwijkdatum, mocht het weer te slecht geweestzijn op 1 augustus om de oversteek te maken. Floor en Pieter hebben een prachtige prestatie neergezet, een paar om trots op te zijn.
Bij aankomst stond de kade vol met fans, familie en medewerkers van Stichting Kanjer Guusje, wat een feest!

foto ijsselmeerchallenge kanjer guusje 180315

 

 Team Schoolslag: 

Op 3 augustus 2015 zwemt Team Schoolslag twee keer achter elkaar het IJsselmeer over onder begeleiding van “Buitengewoon Zeilen” en coach Richard Broer. We vertrekken ‘s morgens vanuit Medemblik en als we in Stavoren zijn, keren we om en Team Schoolslag zwemt gelijk terug naar Medemblik. Een prima training om later Het Kanaal over te zwemmen. Go Team Schoolslag!

In 2015 begeleidden we ook Marije Dirkx, zij kwalificeerde zich voor de Kanaaloversteek 2016.  Irene van der Laan zwom tijdens de Zwemmarathon & ONK 2015 Stavoren-Medemblik het IJsselmeer over naast de Rolling Stone in 6 uur, 25 minuten en 44 seconden.

We hebben Ralf vd Poel twee maal mogen begeleiden, zijn eerste en zijn tweede oversteek, beiden succesvol :)

Al met al hebben we zo’n 40 mannen/vrouwen succesvol begeleid bij hun IJsselmeeroversteek!