Buitengewoon Zwemmen

MOOISTE FOTO 2018 bijgesneden

Buitengewoon Zeilen begeleidt met de “Rolling Stone” lange afstand zwemmers die het IJsselmeer willen overzwemmen of willen trainen.

Jij/ jullie geven het tempo aan, Kapitein Miloe  loodst jullie. Coaching is ook mogelijk door Richard Broer / Channel Challenge, ZwemAnalyse of Marcel v.d. Togt / Open Water Swimming Club. Bel Kapitein Miloe : 0630005108.

IJsselmeeroversteek2  team 4ladies@sea naast de boot finish

Update 2018 volgt z.s.m.

Voorbeelden van onze acties:

Gerda Holla in het NH dagblad. En een aantal lokale kranten ook. Top!

Uit het nieuws en de krant: 

50+ Masters-team levert top prestatie met dubbele IJsselmeeroversteek

 di, 19/09/2017 – 10:43

Afgelopen zondag 17 september hebben Bob de Vries, Jan Brink, Johan Remmits en Jo-an Mudde de dubbele IJsselmeeroversteek in estafettevorm gedaan. Met coach Astrid de Vries en adviezen van coordinator Marcel van der Togt legden dit 50+ Master team het trajekt Medemblik-Stavoren-Medemblik af in een recordtijd van 9 uur en 46 minuten.

De lage temperaturen in September en overvloedige regenval in Noord Nederland in de laatste weken, zorgden voor een temperatuur van het IJsselmeer water van onder de 15 graden, waardoor er gekozen werd om met wetsuit te zwemmen, en per half uur te wisselen.

Deze taktiek en de vaste hand van schipper Miloe Blankers van de Rolling Stone zorgden mede voor de recordtijd en een hoogtepunt voor de zwemmers als mooie afsluiting van het open water seizoen.

Het laatste stuk in de haven van Medemblik werd gezamelijk afgelegd.

50plus team dubbele oversteek sept 2017

Binnenkort verwelkomen we de neusjes van de zalm voor een dubbele oversteek! 

Augustus en September 2017 zwommen diverse zwemmers het IJsselmeer over naast de Rolling Stone. Het waren fantastische tochten, met een originele estafettewissel, een ‘onverwachte’ solo, een voorbereiding voor een monstertocht van 65 kilometer en voorbereidingen om Het Kanaal over te zwemmen.

Estafette ploeg Jacco F bui aan horizon

 

Estafetteploeg Jacco F voor cafe Brakeboer

We vestigden een record met het aantal zwemmers en met het fantastische weer dat we hadden: 21 graden, weinig wind en gunstige omstandigheden.

Erwin deed toch solo! Carin in actie

Jerwin blij in het water Ingeborg Jerwin en Carin estafette ploeg Jacco F

Als schipper heb ik genoten van alle zwemmers: de sportiviteit, de humor (hoe adrem kan iemand zijn?!), de gezelligheid, de uitdagingen die velen van jullie aangingen en de euforie in Medemblik als de missie geslaagd was. Iedereen heeft de overkant gehaald en deze score kan alleen maar naast de “Rolling Stone” onder begeleiding van Schipper Miloe!

Schipper Miloe

12 augustus 2017 zwom Irene van der Laan (wereldkampioene, Dubbele Kanaal oversteker (met een betere tijd dan Maarten v.d. Weijden dit weekend) naast de Rolling Stone. Ze zwom haar 18e succesvolle IJsselmeer oversteek tijdens het Open Nederlands kampioenschap Marathon zwemmen! Gefeliciteerd Irene! Op naar de 20?

Irene vd Laan onderweg 18e oversteek

Irene tijdens haar oversteek met haar coach Pieter.

Irene vd Laan 18e keer

13 augustus 2017: begeleidden we een het team van “Jannie en haar jongens”. Ze wilden een goede tijd neerzetten i.v.m. hun geplande Kanaaloversteek in september volgend jaar. Het is ze gelukt: 6u en 2 minuten. Het was zalig zomers weer en weinig wind. De sfeer aan boord was beregoed, we hebben heel wat afgelachen! Tijdens de oversteek werd hun team naam realiteit: Team Fenix naar de achternaam van Jannie: Vennik –> Fenix 🙂 We moesten buiten Medemblik finishen i.v.m. de “Drakenbootraces” in de haven. We hebben de te behalen afstand goed uitgerekend en een prima finishplaats gevonden, vlakbij het oude stadhuis van Medemblik.

Succes Jannie Vennik, Raymond Oosterbaan, Erik Rushton en Rick de Cocq. Dat Kanaal? Dat gaat jullie zeker lukken!

groepsfoto team fenix Team Fenix

Vlnr: Miloe, Rick, Raymond, Jannie, Richard (sorry, alleen je shirt..) en Erik.

finish team fenix finish

Maandag 14 augustus kwam het Team 4ladies@sea aan boord ( Claudia Broecke, Claudia Emck, Lisette Sorber en Heleen Tollenaar). Ze trainden voor hun Kanaaloversteek, ook in september 2018. Net als Team Fenix. Onderweg oefenden ze hun wisselmoment en traden ze uit hun comfortzône door aan beide kanten van de boot te zwemmen ( dus ook aan de andere kant ademhalen) en door te werken aan hun techniek onder begeleiding van Claudia Broecke van ZwemAnalyse en Richard Broer van ChannelChallenge. Het was een topdag. Pittige golven tijdens de eerste helft van de oversteek en rustiger zwemwater tijdens de tweede helft. Team 4ladies@sea is een hecht team, leergierig team en het zijn doorzetters. Op naar Het Kanaal!

onderweg kijkend over zeeOnderweg naar de start

onderweg lisette claudia ton onderweg Heleen Miloe Onderweg naar de start in Stavoren. Hilarische verhalen over het parkeren van auto’s. Maar eerst hield Richard Broer nog een briefing: de start en finish, taken aan boord, techniek, veiligheid, wat te doen als…. (calamiteiten in het water tijdens het zwemmen) e.d.

 

team 4ladies@sea naast de boot finishSamen finishen!

 

groepsfoto 4ladies@SEA 2Team 4ladies@sea

vlnr: Ton, Richard, Claudia E., Miloe, Lisette, Claudia B., Heleen.

 

2017: We verwelkomen komend seizoen zwemmers uit Nederland en de U.K. Allen voor een IJsselmeeroversteek! Ook voor kwalificaties voor een Kanaaloversteek!

Boeken voor 2017 kan nu nog in de maanden oktober en november. Wees er snel bij! 

 

Zaterdag 8 augustus 2015 heeft Buitengewoon Zeilen weer de eer een zwemmer te mogen begeleiden die meedoet aan het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen (“de zwemmarathon”). De finish is in Medemblik, voor het café “Het Swarte Woifke” van “Mr. Zwemmarathon Himself” Jack Brakeboer! Ongeveer veertig jaar geleden begeleidde Miloe en haar vader Jack bij zijn eerste oversteek van Stavoren naar Medemblik en die traditie van het begeleiden van zwemmers zetten we met veel liefde voort, het is een eer dit te mogen doen!

Foto: De aankomst van Joost, de Koning Van Het IJsselmeer, in 2010. Hij finishte reglementair voor de 20e keer! Wij hadden de eer hem te mogen begeleiden 🙂

DSC_0227   DSC_0218DSC_0232 DSC_0234 DSC_0235 DSC_0238 DSC_0262 DSC_0292

 

“Stichting Kanjer Guusje”: 

In 2015 heeft Buitengewoon Zeilen, net als het jaar daarvoor met “Metakids”, een goed doel: “Stichting Kanjer Guusje”. Floor Weusthof en Pieter Busink zwommen op 1 augustus 2015 succesvol het IJsselmeer over van Stavoren naar Medemblik om geld op te halen voor “Stichting Kanjer Guusje”.  “Buitengewoon Zeilen” sponsorde dit initiatief door hen een extra dag te geven als uitwijkdatum, mocht het weer te slecht geweestzijn op 1 augustus om de oversteek te maken. Floor en Pieter hebben een prachtige prestatie neergezet, een paar om trots op te zijn.
Bij aankomst stond de kade vol met fans, familie en medewerkers van Stichting Kanjer Guusje, wat een feest!

foto ijsselmeerchallenge kanjer guusje 180315

 

 Team Schoolslag: 

Op 3 augustus 2015 zwemt Team Schoolslag twee keer achter elkaar het IJsselmeer over onder begeleiding van “Buitengewoon Zeilen” en coach Richard Broer. We vertrekken ‘s morgens vanuit Medemblik en als we in Stavoren zijn, keren we om en Team Schoolslag zwemt gelijk terug naar Medemblik. Een prima training om later Het Kanaal over te zwemmen. Go Team Schoolslag!

In 2015 begeleidden we ook Marije Dirkx, zij kwalificeerde zich voor de Kanaaloversteek 2016.  Irene van der Laan zwom tijdens de Zwemmarathon & ONK 2015 Stavoren-Medemblik het IJsselmeer over naast de Rolling Stone in 6 uur, 25 minuten en 44 seconden.

We hebben Ralf vd Poel twee maal mogen begeleiden, zijn eerste en zijn tweede oversteek, beiden succesvol 🙂

Al met al hebben we zo’n 40 mannen/vrouwen succesvol begeleid bij hun IJsselmeeroversteek!