team 4ladies@sea naast de boot finish

Buitengewoon Zwemmen

Buitengewoon Zeilen begeleidt met de “Rolling Stone” lange afstand zwemmers die het IJsselmeer willen overzwemmen of willen trainen.

Jij/ jullie geven het tempo aan, wij loodsen jullie. Coaching is ook mogelijk, bel: 0630005108.

IJsselmeeroversteek2  team 4ladies@sea naast de boot finish

Voorbeelden van onze acties:

12 augustus 2017 zwom Irene van der Laan (wereldkampioene, Dubbele Kanaal oversteker (met een betere tijd dan Maarten v.d. Weijden dit weekend) naast de Rolling Stone. Ze zwom haar 18e succesvolle IJsselmeer oversteek tijdens het Open Nederlands kampioenschap Marathon zwemmen! Gefeliciteerd Irene! Op naar de 20?

Irene vd Laan onderweg 18e oversteek

Irene tijdens haar oversteek met haar coach Pieter.

Irene vd Laan 18e keer

13 augustus 2017: begeleidden we een het team van “Jannie en haar jongens”. Ze wilden een goede tijd neerzetten i.v.m. hun geplande Kanaaloversteek in september volgend jaar. Het is ze gelukt: 6u en 2 minuten. Het was zalig zomers weer en weinig wind. De sfeer aan boord was beregoed, we hebben heel wat afgelachen! Tijdens de oversteek werd hun team naam realiteit: Team Fenix naar de achternaam van Jannie: Vennik –> Fenix :) We moesten buiten Medemblik finishen i.v.m. de “Drakenbootraces” in de haven. We hebben de te behalen afstand goed uitgerekend en een prima finishplaats gevonden, vlakbij het oude stadhuis van Medemblik.

Succes Jannie Vennik, Raymond Oosterbaan, Erik Rushton en Rick de Cocq. Dat Kanaal? Dat gaat jullie zeker lukken!

groepsfoto team fenix Team Fenix

Vlnr: Miloe, Rick, Raymond, Jannie, Richard (sorry, alleen je shirt..) en Erik.

finish team fenix finish

Maandag 14 augustus kwam het Team 4ladies@sea aan boord ( Claudia Broecke, Claudia Emck, Lisette Sorber en Heleen Tollenaar). Ze trainden voor hun Kanaaloversteek, ook in september 2018. Net als Team Fenix. Onderweg oefenden ze hun wisselmoment en traden ze uit hun comfortzône door aan beide kanten van de boot te zwemmen ( dus ook aan de andere kant ademhalen) en door te werken aan hun techniek onder begeleiding van Claudia Broecke van ZwemAnalyse en Richard Broer van ChannelChallenge. Het was een topdag. Pittige golven tijdens de eerste helft van de oversteek en rustiger zwemwater tijdens de tweede helft. Team 4ladies@sea is een hecht team, leergierig team en het zijn doorzetters. Op naar Het Kanaal!

onderweg kijkend over zeeOnderweg naar de start

onderweg lisette claudia ton onderweg Heleen Miloe Onderweg naar de start in Stavoren. Hilarische verhalen over het parkeren van auto’s. Maar eerst hield Richard Broer nog een briefing: de start en finish, taken aan boord, techniek, veiligheid, wat te doen als…. (calamiteiten in het water tijdens het zwemmen) e.d.

 

team 4ladies@sea naast de boot finishSamen finishen!

 

groepsfoto 4ladies@SEA 2Team 4ladies@sea

vlnr: Ton, Richard, Claudia E., Miloe, Lisette, Claudia B., Heleen.

 

2017: We verwelkomen komend seizoen zwemmers uit Nederland en de U.K. Allen voor een IJsselmeeroversteek! Ook voor kwalificaties voor een Kanaaloversteek!

Boeken voor 2017 kan nu nog in de maanden oktober en november. Wees er snel bij! 

 

Zaterdag 8 augustus 2015 heeft Buitengewoon Zeilen weer de eer een zwemmer te mogen begeleiden die meedoet aan het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen (“de zwemmarathon”). De finish is in Medemblik, voor het café “Het Swarte Woifke” van “Mr. Zwemmarathon Himself” Jack Brakeboer! Ongeveer veertig jaar geleden begeleidde Miloe en haar vader Jack bij zijn eerste oversteek van Stavoren naar Medemblik en die traditie van het begeleiden van zwemmers zetten we met veel liefde voort, het is een eer dit te mogen doen!

Foto: De aankomst van Joost, de Koning Van Het IJsselmeer, in 2010. Hij finishte reglementair voor de 20e keer! Wij hadden de eer hem te mogen begeleiden :)

DSC_0227   DSC_0218DSC_0232 DSC_0234 DSC_0235 DSC_0238 DSC_0262 DSC_0292

 

“Stichting Kanjer Guusje”: 

In 2015 heeft Buitengewoon Zeilen, net als het jaar daarvoor met “Metakids”, een goed doel: “Stichting Kanjer Guusje”. Floor Weusthof en Pieter Busink zwommen op 1 augustus 2015 succesvol het IJsselmeer over van Stavoren naar Medemblik om geld op te halen voor “Stichting Kanjer Guusje”.  “Buitengewoon Zeilen” sponsorde dit initiatief door hen een extra dag te geven als uitwijkdatum, mocht het weer te slecht geweestzijn op 1 augustus om de oversteek te maken. Floor en Pieter hebben een prachtige prestatie neergezet, een paar om trots op te zijn.
Bij aankomst stond de kade vol met fans, familie en medewerkers van Stichting Kanjer Guusje, wat een feest!

foto ijsselmeerchallenge kanjer guusje 180315

 

 Team Schoolslag: 

Op 3 augustus 2015 zwemt Team Schoolslag twee keer achter elkaar het IJsselmeer over onder begeleiding van “Buitengewoon Zeilen” en coach Richard Broer. We vertrekken ‘s morgens vanuit Medemblik en als we in Stavoren zijn, keren we om en Team Schoolslag zwemt gelijk terug naar Medemblik. Een prima training om later Het Kanaal over te zwemmen. Go Team Schoolslag!

In 2015 begeleidden we ook Marije Dirkx, zij kwalificeerde zich voor de Kanaaloversteek 2016.  Irene van der Laan zwom tijdens de Zwemmarathon & ONK 2015 Stavoren-Medemblik het IJsselmeer over naast de Rolling Stone in 6 uur, 25 minuten en 44 seconden.

We hebben Ralf vd Poel twee maal mogen begeleiden, zijn eerste en zijn tweede oversteek, beiden succesvol :)

Al met al hebben we zo’n 40 mannen/vrouwen succesvol begeleid bij hun IJsselmeeroversteek!